Decenniumshow 10 jaar Klinkt Beter
Monday, 09 October 2017 12:39

Op 27 oktober 2017 bestaat Klinkt Beter 10 jaar. Er valt dus iets te vieren: op 28 en 29 oktober organiseren we onze decenniumshow in Wetteren met vier echte high-end sets.


1. John Watkinson Legend set met o.a. Mytek Manhattan II


De John Watkinson Legends zijn bijzondere omnidirectionele luidsprekers met een correct fase- en impulsgedrag. Resolutie van een electrostaat, laagweergave zoals een grote subwoofer en de precisie van een puntbron.

Op New Music 2016 wonnen we best of show met deze luidsprekers althans het Franse Voir & Emouvoir.Ook op de X-FI lokte onze set samen met Kommer Kleijn, mede-ontwerper van de John Watkinson Legends, volle zalen:Deze luidsprekers doen voor ons alles juist, en behoren bij de wereldtop. Voor Klinkt Beter een reden om ze ook op de opendeur te laten overkomen.

De Legends zijn actief, en worden via XLR aangesloten op de nieuwe Mytek Manhattan II voorversterker/DAC:Als bron wordt de limited edition 432 EVO TEN ingezet, een nieuwe telg voor het 10 jarig bestaan van Klinkt Beter. Meer info op onze opendeur.


2. Amphion Krypton 3 set
De Amphion Krypton 3 is een luidspreker die net het tegenovergestelde doet als de John Watkinsons: hij straalt voornamelijk geluid naar de luisteraar dankzij het cardiod systeem waardoor er vrijwel geen geluid aan de zijkanten wordt afgestraald. Een bijzondere luidsprekers waarmee de nieuwe 432 EVO MASTER tot stand kwam, een server die in de kamer van Aries Cerat best of show won.De 432 EVO MASTER muziekserver werd vergeleken met de allerduurste loopwerken (o.a. een CEC transport van 28.000 €) en andere peperdure muziekservers, en moet voor slechts een fractie van de prijs voor niks onderdoen. Of je nu in 432 Hz mode luistert, of bitperfect, of met upsampling, onze 432 EVO MASTER kan met alles mee. Bestaande HIGH-END en AEON klanten kunnen upgraden naar de Master.

Als DAC luister je naar het topmodel van Metrum, de Adagio. Een echte 24 bit ladder-DAC die zo goed is dat MQA zelfs niks kan corrigeren, omdat de DAC een perfect impulsgedrag vertoont. Voor ons de beste DAC in jaren:3. Amphion One 18 set met o.a. Metrum Adagio & Forte

De Metrum Adagio klinkt "absurd goed", dat we meteen een tweede Adagio en hun nieuwe Forte eindversterker hebben laten overkomen.De Forte is een bijzondere eindtrap: er wordt een stuurtrap gebruikt die van zich zelf weinig vervorming heeft en de juiste versterking. Dit gedrag komt feitelijk overeen met een goede triode stuurtrap in full klasse A. Als resultaat heeft Metrum een verouderingsvrije versterkertrap gebouwd die deze eigenschappen van de triode heeft overgenomen. De opbouw van de stuurtrap wordt nu met fets gerealiseerd maar draait eveneens op een zeer hoge voedingsspanning van 350 Volt. Het resultaat is een eindtrap met een geluid wat vergelijkbaar is met hybride systemen zoals een luchtige en open weergave maar wel de controle van een transistor ontwerp.


Als luidspreker zetten we in deze set de Amphion One 18 in, één van de topmodellen uit de studioreeks:
Hier de One 18 op een vorige opendeur:

4. Amphion Two 18 set met o.a. Vitus RI-100
De Two 18 is het studiotopmodel van Amphion zoals in gebruik bij meerdere Grammy Award winning studio's:
Werkt ook perfect in een normale living:

Als versterking wordt de krachtige Vitus RI-100 versterker ingezet, een versterker die hier al het langst in de zaak staat en ons nog steeds blijft verbazen. Power, finesse en muzikaliteit in overvloed:
In de Amphion One en Two 18 sets hebben we ook de Mytek Brooklyn demonstratieklaar als bonus.
432 EVO

In alle sets hoor je de 432 EVO muziekservers aan het werk. Klinkt Beter is immers fabrikant van de 432 EVO muziekservers.
Alle modellen met de 432 Hz omzetting zijn te beluisteren op onze show.
Praktisch:Op zaterdag 28 oktober ben je bij Klinkt Beter welkom op volgende momenten:

1. 's ochtends van 10u tot 13u
2. namiddag van 14u tot 17u
3. 's avonds van 18u tot 21u

Op zondag 29 oktober ben je bij Klinkt Beter welkom op volgende momenten:

1. 's ochtends van 10u tot 13u
2. namiddag van 14u tot 18u

Tussen de sessies sluiten we telkens een uur.

Wens je erbij te zijn, laat dan op voorhand weten op welk moment je wenst langs te komen, via email naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Gezien we een grote opkomst verwachten en we deze show op onze eigen locatie wensen te doen, dien je op voorhand in te schrijven.Adres: Blauwe Paal 45, 9230 Wetteren, België

Last Updated on Monday, 09 October 2017 14:35