Uniek 432 EVO event op 14 en 15 januari
Thursday, 05 January 2017 00:23Beste klant,

Op 14 en 15 januari ben je welkom op een uniek 432 EVO event, waarbij maar liefst zeven Benelux resellers dat weekend een 432 EVO show houden, telkens met een door hen samengestelde set.

Ook Klinkt Beter doet uiteraard mee, en hieronder vind je de sets:


Nieuw: Vitus SS-025 & Metrum Adagio

Set1: Amphion topmodel + Vitus + Metrum + 432 EVO

Klinkt Beter kiest resoluut voor het merk Vitus Audio als ultieme versterkers bij de ontwikkeling van de 432 EVO server, en we hebben voortaan de RI-100 uit de Reference reeks alsook de SS-025 uit de Signature reeks voor u permanent demonstratieklaar.We hebben de afgelopen jaren zeer veel versterkers op bezoek gehad, maar de 2x 300 Watt Vitus RI-100 is altijd een trouw werkpaard gebleken. Daar is nu de SS-025 eindversterker zoals hierboven afgebeeld bijgekomen.

We spelen al anderhalf jaar met het idee om een topklasse DAC direct aan te sluiten op een topklasse eindversterker, om zo een pre-amp en extra kabels te kunnen elimineren, met het idee dat less=more van toepassing is op de signaalweg.


Enkele maanden terug konden we de Metrum Pavane DAC vergelijken met onze Auralic Vega DAC. Dat verschil was zo schokkend groot, dat direct werd beslist om het Metrum topmodel aan te kopen, die tweemaal zoveel laddernetwerken heeft als de Pavane, en ook nog eens een zeer slimme volumeregeling heeft, waarbij het volume bepaald wordt door de maximum uitgangsspanning op het laddernetwerk. Ladderdacs zoals de Metrum missen de vervorming en hoogfrequente troep die zo typisch is voor een delta-sigma DAC zoals gebruikt in bijna alle andere gangbare ontwerpen, en dat hoor je meteen. Met een SNR van 145dB is dit een echte 24 bits DAC die dus alles in uw 24 bit opnames laat horen.

De Adagio wordt gecombineerd met de Vitus SS-025, een compacte maar zeer potente eindversterker met een schakelbare 2x 300 Watt klasse-AB mode, die ook een 2x 15 Watt klasse-A stand biedt.

De set wordt verder aangevuld met de Amphion Krypton3, een speaker die in staat is tot topprestaties. Hier alvast een sfeerbeeld van ons vorig opendeurweekend:De eerste set bestaat dus uit het 432 EVO AEON topmodel met Roon en superclock, het Metrum Adagio DAC topmodel, de Vitus SS-025 eindtrap en het Amphion Krypton 3 topmodel. Een set in de hogere prijsklasse, maar die kan met veel duurdere sets die vaak een villa kosten vlot mee.


Set2: Amphion One18 + eindtrap + 432 EVO ESSENCE met ingebouwde DACKlinkt Beter is fabrikant van de 432 EVO en stelt sets samen die het beste van onze muziekservers laten horen, zonder daarbij buitensporig duur te zijn. Er werd besloten om vanaf 2017 maar liefst vier sets in permanente demo staan te hebben met onze 432 EVO als bron, waarvan drie sets met Amphion luidsprekers.

De Amphion One18 is een boekenplankluidspreker die ons het afgelopen jaar het meest verbaasd heeft in positieve zin zodat we besloten hebben om hem permanent toe te voegen aan het assortiment.De One18 doet in kleinere ruimtes of nearfield alles juist. Deze speakers worden niet voor niets in grote studio's ingezet, maar doen het ook verbazingwekkend goed in high-end sets. Klinkt Beter was dan ook één van de eerste hifi dealers om de studio naar de woonkamer te brengen.

Je kan voortaan zowel de Amphion One18 als Two18 luidsprekers permanent beluisteren bij Klinkt Beter, alsook het Krypton3 topmodel. De One18 zal aangestuurd worden door een éénvoudige 2x 68 Watt eindtrap die direct op onze 432 EVO ESSENCE met ingebouwde DAC zal aangesloten zijn.


432 EVO ESSENCEDe ESSENCE is onze all-in-one muziekserver die alle bronnen van reviewer Edouard Hendrix met brio klopte:


Set3: Amphion Two18 studio topmodel + Vitus RI-100 + Auralic + 432 EVO HIGH-END

Ook onze vorige referentieset kan je beluisteren tijdens onze opendeur. Hij bestaat uit het Amphion Two 18 studio topmodel, de Vitus RI-100 versterker, een Auralic Vega DAC en ons vorig 432 EVO topmodel: de 432 EVO HIGH-END. De HIGH-END "in staat tot topprestaties" is nog steeds in productie.De Amphion Two18 speelt op een hoger niveau dan "dure" hifi boekenplankluidsprekers zoals bijvoorbeeld de Marten Duke2 die met luidsprekervoeten maar liefst € 9.000 kost. De Two18 kost voor een set slechts € 5.445, een koopje dus.Set4: 432 EVO MINI + IFI RETRODe iFI retro is een set die ons erg bekoort: 2x 25 Watt buizenversterker met ingebouwde DAC, phonostage, headphone amp, ..... alles erop en eraan. En dit in combinatie met de retro bamboeluidsprekers of een stel Klipsch en het wordt echt leuk. Wij namen vier retro speakers mee naar een indoor kerstmarkt om muzikale sfeer in 432 Hz te brengen:
De retro set wordt aangesloten op onze 432 MINI, die voortaan terug beschikbaar is. Er is al een MINI vanaf € 1.000, en die bevat onze volwaardige software met een eenvoudige webinterface, maar dezelfde 432 Hz plugin als alle andere modellen.

Wij adviseren om de MINI te combineren met een Sbooster voeding, deze optie kost € 200. De MINI is ook beschikbaar zonder ripdrive en kan dan functioneren als hoogwaardige zone2 speler voor een tweede ruimte.


Opendeur praktisch:

Tijdens ons opendeurweekend staan er maar liefst vier sets presentatieklaar. Je bent op 14 en 15 januari bij Klinkt Beter in Wetteren welkom tussen 14u en 20u. Reserveren hoeft niet, maar we stellen het op prijs als je vooraf een seintje geeft.

Geraak je dat weekend niet tot in Wetteren, dan zijn er op nog zes andere locaties ook 432 EVO resellers die een event rond de 432 EVO organiseren. Je vindt de integrale lijst van deelnemende dealers die ook op 14 en 15 januari opendeur houden op:

http://432evo.be/index.php/blog/253-432-evo-nieuwjaarsshow