De deur van onze 432 EVO teletijdmachine staat open op 23 en 24 april 2016.
Tuesday, 12 April 2016 10:38

De deur van onze 432 EVO teletijdmachine staat open op 23 en 24 april 2016.

Op 23 en 24 april ben je bij Klinkt Beter in Wetteren welkom op een unieke 432 EVO show. Naast de drie vertrouwde 432 EVO modellen (standard, essence en high-end), laten we u even in de toekomst kijken naar een mogelijke opvolger voor ons high-end model. Stap in onze teletijdmachine en geniet nu reeds van de toekomst!

Nieuw: software jitter tuning

De laatste maanden heeft Klinkt Beter hard gewerkt aan software jitter tuning, een moeilijk te doorgronden multidisciplinaire materie. Standaard loopt een audiotaak (bv. een flac decoder) op één core, en kan deze 1000x per seconde gestopt/gestart/gepauzeerd worden in concurrentie met andere taken. In geval van een multicore omgeving kan de speler ook nog eens van core wisselen. Deze context switching zorgt voor meetbare jitter en hoorbare onrust, en alle computer audio producten zijn hieraan gevoelig. Context switching is immers een noodzakelijk kwaad voor multitasking.


De toekomstige 432 EVO heeft een dedicated processor waarop alle audio processen lopen, volledig gescheiden van het besturingssysteem en systeemtaken, waardoor de audio decodering en 432 Hz plugin niet meer moeten wedijveren met andere taken. Verder worden deze timing kritische toepassingen niet meer 1000x per seconde onderbroken, en is de 432 EVO daarmee de enige op linux gebaseerde muziekserverfabrikant die deze tuning technieken toepast. Dit is een verdere uitbreiding op de bestaande jitter tuning die reeds in de huidige high-end modellen zit.

Verder werd ook de USB clocking significant verbeterd middels een speciaal hardware uitbreidingsbord, maar daarover meer op de opendeur, gezien Klinkt Beter de primeur heeft. Deze tweaks verbeteren het gevoel van ritme, rust en natuurlijkheid aanzienlijk. Alle bestaande klanten zullen in de toekomst kunnen upgraden tegen het verschilbedrag.

Sbooster preferred OEM partner

De lineaire all-in-one HDPLEX voeding uit het topmodel wordt voortaan vervangen door een dubbele gescheiden lineaire voeding, waardoor de reeds gescheiden voltages voor het audio- en servergedeelte nu ook door fysiek gescheiden transfo's worden geleverd. Door aanhoudende leveringsproblemen met onze vorige leverancier HDPLEX en stabiliteitsproblemen met één specifieke HDPLEX batch, werd de knoop doorgehakt om Sbooster als preferred OEM partner te kiezen wanneer de EVO met een lineaire voeding wordt geleverd. Er wordt voortaan een dubbele Best Of Two Worlds voeding ingezet in ons topmodel, en het Essence model met ingebouwde DAC was reeds maanden leverbaar met de Sbooster, en alle Sboosters kunnen uit het zicht geplaatst worden dankzij de voldoende lange bekabeling.


Zeker vier sets op de opendeur
Op de opendeur zullen we minstens vier 432 EVO sets demonstreren op Amphion luidsprekers en de iFI retro set, waaronder het Amphion Two 18 studio topmodel, en het fullrange Amphion Krypton topmodel dat zich in elke akoestiek thuisvoelt dankzij het cardiod systeem dat zijwaartse reflecties annuleert waardoor u enkel de luidspreker hoort. Electronica op de opendeur is van Audiobyte, Amphion, Auralic, iFI, Trends Audio en Vitus Audio. Verder zal er ook een koopjeshoek ingericht worden.

Opendeur praktisch

Op beide dagen ben je welkom zonder afspraak, maar vooraf een seintje geven wordt geapprecieerd, zodat wij de opkomst beter kunnen inschatten.

Op zaterdag 23 april en zondag 24 april ben je welkom van 14u tot 20u. We stoppen stipt om 20u.

Tot binnenkort!


Frederic Vanden Poel

Klinkt Beter
www.klinktbeter.be

+32 473 79 36 91
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren

Last Updated on Thursday, 14 April 2016 01:08