Amphion Krypton3 meets 432 EVO opendeur 9 en 10 januari
Wednesday, 16 December 2015 14:26

De 432 EVO muziekserver bestaat nu twee jaar, en daarom organiseert Klinkt Beter een bijzondere show op 9 en 10 januari 2016 met een Europese primeur!  Speciaal uit Finland werd het recent vernieuwde vlaggenschip van Amphion overgevlogen: de Amphion Krypton3. Een luidspreker waarvan er minder dan 15 paar van gemaakt zijn!

 

 

 

1. De Amphion Krypton3 primeur

Deze vernieuwde Krypton3 is een primeur voor Europa.
De Krypton3 luidspreker heeft een ongekend realisme t.o.v. veel hifi luidsprekers, en trekt zich weinig aan van de ruimte. Dankzij het cardiod enclosure systeem, in 't Vlaams "hartvormige behuizing", worden de reflecties met een factor 100 (20dB) gedempt aan de zij- en achterkanten, waardoor je voornamelijk het direct geluid hoort. Ook in moeilijke ruimtes met glaspartijen of laagproblemen hebben ze minder last t.o.v. traditionele ontwerpen.

Deze luidspreker kan zowel zeer stil als extreem luid spelen, zonder dat je het gevoel hebt dat de ruimte verzadigt, en gaat all the way tot 22 Hz. De klankkleur verandert niet bij luid spelen. Geen subwoofer nodig, en het geluid is nooit boomy. Als versterking wordt de Vitus RI-100 ingezet, die 2x 300 Watt bij 8 Ohm levert, en 2x 600 Watt bij 4 Ohm, waardoor de Vitus meer dan vermogen over heeft om de tot 300 Watt belastbare Kryptons bij 4 Ohm aan te sturen.


Ook de Two18 en One18 studiomonitoren en de Argon 7L vloerstaander (kleine broer van de Kryptons) zullen eveneens terug van de partij zijn, ditmaal opnieuw met Densen versterking en de Densen DenDac:

2. De vernieuwde 432 EVO ESSENCE en 432 EVO STANDARD

De 432 EVO ESSENCE en 432 EVO STANDARD muziekservers komen tot 31/1/2016 met een lineaire voeding!


De 432 EVO muziekservers bestaan in drie versies:

1. het € 3.999 * HIGH-END topmodel met dubbele externe lineaire voeding, high-end USB, spring suspension, optionele high-end DC kabels en nog veel meer .... een server die vergeleken wordt met de allerbeste digitale bronnen
2. het € 1.999 * STANDARD basismodel dat later geupgrade kan worden naar het topmodel
3. het € 2.999 * ESSENCE model met ingebouwde DAC, met ingebouwde voeding
De eerste twee sluit je aan op een USB DAC en delen dezelfde behuizing zoals hierboven, de ESSENCE is ons all-in-one model en net iets hoger en heeft een ingebouwde DAC:Deze DAC is niet de minste: hij gebruikt PCM1792 chips zoals de Olive 6HD, heeft een oven controlled clock systeem zoals de 3x zo dure Aurender N10, en heeft alle courante uitgangen behalve XLR: high-end analoog, coax en optisch SP/DIF, USB audio en HDMI audio.

Hoe klinkt de ESSENCE? Met de Sbooster lineaire voedingsoptie die we er nu gratis bijdoen, klinkt de analoge uitgang op de ESSENCE beter dan de PerfectWave DAC wanneer die laatste via de SPDIF uitgang wordt aangestuurd vanuit de ESSENCE. De ESSENCE DAC laat meer finesse in het hoog horen, en heeft een nog strakker laag.
Onze ESSENCE met lineaire Sbooster voeding kost nu slechts € 2.999, vanaf februari € 3.199.
Onze STANDARD met lineaire Sbooster voeding kost nu slechts € 1.999, vanaf februari € 2.199.

Wie altijd al 432 Hz heeft willen proberen, maar schrik heeft van externa DAC's, is dit de perfecte oplossing zonder in te boeten aan kwaliteit. Kwaliteit gegarandeerd.


3. SBOOSTER OEM partnership

Sinds kort is 432 EVO OEM partner geworden van Sbooster. Sbooster maakt fantastisch klinkende lineaire voedingen die overal als zeer goed gereviewed worden en een perfecte aanvulling zijn voor onze ESSENCE en STANDARD modellen. Wij kozen voor The Best Of Two Worlds (BOTW) met split current systeem.

Hier zie je zo'n Sbooster BOTW voeding, met een speciale meter zodat wij kunnen controleren of de EVO binnen de specificaties valt. De 432 EVO STANDARD trekt nog geen 10 Watt uit de Sbooster, en de ESSENCE zit rond de 15 Watt. Onze muziekservers zijn dus superzuinig en extreem efficiënt!


De Sbooster zit tot eind januari 2016 gratis bij elke 432 EVO STANDARD en 432 EVO ESSENCE, nadien kost de optie € 200 extra. Los kost de voeding € 280.

Zo wordt de Sbooster typisch aangesloten:


En er is meer:
Alle muziek op de opendeur wordt live in 432 Hz omgerekend door de EVO's. De ESSENCE zal ook prominent aanwezig zijn. Er zullen live demo's zijn met shootouts tussen de betere klinkende 432 Hz tuning, en de standaard  440 Hz waarin de meeste muziek tegenwoordig is opgenomen. Je kan dus op eigen tempo tussen beide schakelen:

Verder zijn onze vaste waardes ook weer van de partij:
1. Tellurium-Q bekabeling
2. Audiobyte Black Dragon DAC
3. Auralic Vega DAC
4. Densen & Vitus electronica
5. Amphion versterkers
en uiteraard het Klinkt Beter en Knooppunt Audio duo:

Opendeurweekend praktisch:

Op beide dagen ben je welkom zonder afspraak, maar vooraf een seintje geven wordt geapprecieerd, zodat wij de opkomst beter kunnen inschatten. Let wel dat op beide dagen een andere uurregeling geldt:

Op zaterdag 9 januari ben je welkom vanaf 14u tot 20u. We stoppen stipt om 20u!
Op zondag 10 januari ben je welkom vanaf 10u tot 18u.

Tot binnenkort!

PS: voor wie niet kan wachten tot de opendeur: de Krypton3 en Two18 zijn uiteraard ook na afspraak te beluisteren.--
Vriendelijke groeten,

Frederic Vanden Poel

Klinkt Beter
www.klinktbeter.be
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

+32 473 79 36 91
Blauwe Paal 45
9230 Wetteren

Last Updated on Wednesday, 16 December 2015 14:28