Jaarlijkse opendeur 19 en 20 september
Wednesday, 02 September 2015 08:47

Precies één week voor de X-FI show, dus op 19 en 20 september, ben je welkom voor ons jaarlijks opendeurweekend in Wetteren. Uniek is dat alle muziek in de betere A=432 Hz wordt gedraaid.

Op beide dagen is voor het eerst een andere uurregeling van toepassing dan gebruikelijk voor onze opendeurs, zie onderaan de nieuwsbrief.

Wat staat er op het programma?

Amphion Create en Amphion Enjoy

Bernard Knoop brengt de kleine broertjes van onze Amphion Two 18 studiomonitor mee, waaronder de One 18, en de professionele versterkers van Amphion. De pro reeks noemt bij Amphion 'Create'.

De Amphions laten werkelijk alles horen zonder vermoeiend te klinken: de perfecte tool om onze 432 EVO muziekserver op een veel hoger niveau te brengen. Niet alleen de Create reeks is van de partij, maar ook de Enjoy reeks, waaronder de Argon reeks. Het topmodel bekend van de Cinemotion show is al zeker van de partij.

De Amphion Two 18, het studio topmodel, is uiteraard ook van de partij op onze referentieset met Vitus Audio versterking en het topmodel 432 EVO.


Audiobyte Black Dragon

De AUDIOBYTE Black Dragon DAC speelt op een vergelijkbaar niveau met onze Auralic VEGA, maar kost slechts de helft: 1595 €. Met afstandsbediening, hoofdtelefoonversterker en volumeregeling, een koopje dus! Er komt ook een iets duurdere versie met extra pre-amp functie met een analoge ingang dus.

Als USB kabels gaan we Tellurium-Q Silver Diamond en Oyaide Continental inzetten! Twee USB kabeltoppers.


Densen

Er is weer een volledige Densen set van de partij, waaronder de DenDAC50 die een voorversterker, hoofdtelefoonversterker en USB DA-Converter in één prachtig apparaat combineert. Als eindversterker wordt de B-330 Reference eindversterker ingezet: 2x 120W 8ohm.

Densen kenmerkt zich vooral in een neutraal en muzikaal geluid, met een strak modern design:

De ideale partner dus voor Amphion en onze 432 EVO!


iFI retro set

De iFI retro is op de opendeur ook van de partij, en we gaan een uitdaging aan die u niet voor mogelijk houdt: hoe klinkt de 1650,- retro buizenversterker/dac/phono-pre op een set luidsprekers van maar liefst 9.000,- ?

De originele luidsprekers zijn uiteraard ook beluisterbaar, als set met de versterker komt deze op € 2275

De review op hifi.nl concludeert:

De iFi Retro Stereo 50/LS3.5 set kost 2275 euro, en als je ziet wat je daarvoor krijgt is dat een koopje. Ik denk dat het onmogelijk is om een losse 2x25 Watt buizenversterker, een USB-DAC met Octa-DSD512 en 786kHz PCM mogelijkheid, een dedicated hoofdtelefoonversterker, een fantastische phonotrap én een paar knappe monitor-luidsprekers voor dat geld te vinden. Alleen al daarom krijgt deze set van mij een zeer hartelijke aanbeveling.


432 EVO updates: software tuning, nieuwe kabel, nog meer dealers!


We hebben niet stilgezeten met onze 432 EVO muziekserver. Hij komt voortaan met ons nieuw lasered logo:

Er zijn twee belangrijke upgrades voor de audiofiel:

1. 432 EVO Software jitter tuning = GRATIS upgrade

In de zomer hebben we gewerkt aan software updates die de klank met enkele klasses verbeteren, en verbeterde multiroom mogelijkheden. We zijn wellicht de enige fabrikant die software jitter kan tunen, gezien we het ook kunnen meten en begrijpen.

Hier de feedback van onze 432 EVO reseller in Antwerpen, na tuning van de software jitter:


Het beste nieuws is dat deze upgrade gratis is voor alle eigenaars van een EVO met vortexbox 2.3, dus alle EVO's die sinds begin 2015 zijn uitgeleverd. Deze upgrade zit standaard in alle nieuwe EVO's die vanaf heden worden uitgeleverd. Deze upgrade is helaas niet via de update knop uitvoerbaar, u moet hem dus door ons laten activeren, gezien het hier om een configuratiewijziging gaat.


De nieuwe 432 EVO gelijkstroomkabel

De 432 EVO komt sinds enkele maanden met een lineaire voeding met maar liefst 160VA reserve. Deze voeding komt met twee standaard gelijkstroom (DC) kabels en de nodige aansluitschema's.

We hebben uit de EVO alle interne en externe standaardkabels gehaald, en zijn beginnen luisteren naar ultra high-end geleiders van de hoogste kwaliteit. Het resultaat was verrassend: als we de bekabeling die naar de high-end USB3 kaart in het topmodel loopt, vervangen door een ultra high-end versie, knapt het geluid enorm op. Als we echter alle bekabeling vervangen, werd het té ... ja te veel detail en dus minder rust. Op dat laatste zit niemand te wachten. Wij garanderen dat de rust er nog steeds is, maar met veel meer vloeiendheid en detail.

De nieuwe DC kabel is afgemonteerd met de beste DC connector nu op de markt, en maakt gebruik van exotische geleiders: cryogeen behandeld zilver goud.

Deze kabel kost 500,- introductieprijs, en onze eerste batch is reeds volledig uitverkocht. In september gaan we terug een nieuwe batch laten maken. Op deze kabel zit een resultaatsgarantie: is het niet beter, dan krijgt u uw geld terug.


Nieuw: 432 PRO voor de studiowereld en eigenaars van een Mytek DAC

Er komt een PRO versie van onze 432 EVO, bedoeld voor de studio. Deze heeft dezelfde software als de 432 EVO, maar is kwa driverondersteuning bedoeld voor studio DAC's en interfaces zoals Mytek.

Onze eerste 432 PRO dealer is Vaessen Audiodesign, bekend van de Aquarius luidsprekers:

De 432 PRO muziekserver is een aangepaste versie van de welbekende 432 EVO, met momenteel Mytek als eerste professionele DAC die werd toegevoegd aan de 432 PRO reeks. Later volgen nog meer interfaces via firewire en interfaces met wordclock in.

Voor consumenten is er geen enkele reden om de 432 PRO te kopen, tenzij ze een Mytek DAC hebben, of een andere DAC die niet standaard door vortexbox wordt herkend. Gelukkig zijn de meeste hifi DAC's out of the box compatible met de 432 EVO. Klankmatig is er geen enkel verschil.

De 432 EVO en 432 PRO gebruiken trouwens geen standaard Linux CD zoals onze concurrenten. Het besturingssysteem werd volledig aangepast door Klinkt Beter: ingebouwde VPN voor remote support, volledige automatische rollout van de EVO's (geen CD meer nodig), eigen packages, eigen bugfixes, eigen update server waarbij de updates van voor naar achter getest zijn geweest, enterprise monitoring van alle EVO's, remote ondersteuning zonder uw PC of MAC scherm te moeten overnemen, en uiteraard onze 432 Hz plugin die de muziek veel aangenamer maakt.

Er zijn ondertussen reeds zeven resellers van onze 432 Hz muziekservers die volledig achter onze producten staan! Zie 432evo.be voor alle info.

Opendeurweekend praktisch:

Op beide dagen ben je welkom zonder afspraak, maar vooraf een seintje geven wordt geappreciëerd, zodat wij de opkomst beter kunnen inschatten. Let wel dat op beide dagen een andere uurregeling geldt:

Op zaterdag 19 september ben je welkom vanaf 14u tot 20u. We stoppen stipt om 20u!
Op zondag 20 september ben je welkom vanaf 10u tot 18u.