IFI
Thursday, 18 September 2014 15:55

Klinkt Beter heeft iFI gekozen als USB kabelmerk en voor hun portable USB DAC's, die niet moeten onderdoen voor veel duurdere DAC's. De iFI dac's zijn uiteraard compatible met zowel de 432 EVO, de 432 mini en SOtM streamers alsook PC, mac, smartphone en tablet!

Bijzonder is de XMOS chipset, die een zeer goede Linux ondersteuning kent en een referentie genoemd mag worden in asynchrone USB chipsets. Ook de iFI "ketting" als actieve kabeloplossing is erg populair, de volledige keten vind je onderaan deze pagina.


Klinkt Beter heeft ondertussen drie DAC's van iFI demonstratieklaar, waaronder de nieuwste micro iDSD (€ 569,-), nano iDSD (€ 225,-) en iDAC (€ 345,-), alsook alle kabels, de USB iPurifier en de USB iUSBpower voeding.

De iFI micro iDSD: de beste mobile budget DACDe micro iDSD is de grote broer van de nano iDSD, en heeft naast een USB ingang ook een SPDIF in- & uitgang, is een headphone amp die zelfs de moeilijkste hoofdtelefoons kan sturen, is een USB lader en nog veel meer. Voorzien van een ingebouwde batterij zodat hij direct op je smartphone of tablet aangesloten kan worden, en er zit nog eens een berg kabels bij.

Speelt mee op niveau van veel duurdere DAC's, en heeft specificaties waar de meeste fabrikanten niet bij kunnen, zoals DSD512 en 768 Khz PCM. De meeste DSD DAC's stoppen reeds bij DSD128 en 192 Khz.Alle info vind je hier en hij is bij Klinkt Beter op afspraak te beluisteren.


De iFI micro iDACDit is de voorloper van de micro iDSD. Goedkoper, maar moet nog steeds niet onderdoen voor veel DAC's.
Wij vergeleken hem met een Vitus Audio cd-speler van 19k die ondertussen verkocht is.

De iDAC is zo goed dat we hem hebben ingezet bij de Audioclub Limburg:

http://www.audioclub-limburg.nl/verslag/musical-reality-ft-klinkt-beter


De iFI nano iDSD

Deze is een compactere versie van de iDAC, met DSD ondersteuning en 384 Khz. Klankmatig waanzinnig voor zijn geld, en DSD64 en DSD128 support alsook hogere PCM snelheden.
Je kan hem ook als USB->SPDIF converter inzetten, en dankzij de ingebouwde oplaadbare batterij, werkt hij ook met tablets en smartphones. En hij heeft volumeregeling waardoor deze direct op een eindtrap kan.

En dat voor slechts 225 euroKabels


We hebben altijd iFI kabels demonstratieklaar. Zowel de mercury kabels, als de dubbel gevoerde gemini kabels.
Wij adviseren onze iFI "ketting", deze kost 692,- euro en verslaat heel wat dure USB audiokabels die vaak een veelvoud kosten.de ketting bestaat uit:

1x ifi mercury kabel, deze is aangesloten op de computer of streamer met USB uitgang1x iPurifier, dit is een tussenstuk die je op het einde van een USB kabel "prikt" en de ruisvloer met zo'n 6dB opkuist


1x iUSBpower, deze vervangt de stroom door zijn eigen proper stroom, en biedt dan twee uitgangen(rechts) een klassieke USB uitgang met signaal + power
(links)  enkel power

1x ifi gemini kabel, deze tweelingskabel gebruikt beide uitgangen van de iUSBpower, en deze komen pas bij de DAC terug samen, zo wordt interferentie tussen voedings en datalijnen tegengehouden

De connector met het symbool van een muzieknoot gaat in de rechteruitgang van de iUSBpower
De connector met het symbool van een batterij gaat in linkeruitgang van de iUSBpower

Dit tweelingontwerp zien we ook in veel duurdere kabels terugkomen.

Bij iFI zijn de connectoren ook exact 90 Ohm volgens de USB standaard en van een veel betere mechanische kwaliteit dan de meeste merken.

Deze "ketting" wordt dikwijls verkocht in combinatie met een USB dac en streamer, maar je kan ook opbouwen en alles apart aanschaffen.

Last Updated on Sunday, 07 June 2015 09:13